Foredrag

Foredragene holdes primær for bedrifter, organisasjoner og grupper på mer enn 20 personer. Ta kontakt på mail eller sms dersom du er interessert.

SOV BEDRE

Uthvilte arbeidstagere er gladere, har mer energi, bedre konsentrasjon og større evne til å håndtere utfordringer enn det trette arbeidstagere har. Arbeidstagere som har søvnvansker over tid kan bli sykemeldte fra jobben. Folkehelseinstituttet kaller søvnproblemer for et folkehelseproblem.

Et enkelt googlesøk på «søvnvansker» gir over hundre og femtitusen treff. Mange av artiklene inneholder stoff om de negative konsekvensene av å sove dårlig over tid, eller gir mer eller mindre gode råd for hvordan sove bedre.

Det finnes en dokumentert metode som vil gi bedre søvn. Prinsippene er enkle, lette å forstå og kan læres bort i løpet av en time.

HJELPER DET Å SNAKKE OM DET?

Kjenner du Reidar? Reidar er han som alltid vil slå av en prat ved kaffemaskinen for å fortelle deg hvor bekymret han er for omstillingene bedriften må gjennom for ikke å gå konkurs. Når han først har kommet i gang, er han vanskelig å stoppe. Det er så mye som bekymrer ham. Han ser for seg alt som kan komme til å gå galt, selv om det foreløpig ikke er noe som tilsier at det kommer til å gå galt. Bedriften har sagt at ingen kommer til å miste jobben. Men Reidar vil ha en garanti for at det ikke skjer, og for at andre potensielt ubehagelige ting ikke skjer.

Reidar er mannen som kan fortelle deg hvor alvorlig det er med all plasten i havet. Og det er klart at det er alvorlig, veldig alvorlig, men spørsmålet er om det hjelper å ligge våken om natten og tenke på om barn og barnebarn har en fremtid, eller om kloden er i ferd med å gå under? Hvis du ikke fikk med deg nyheten på Dagsrevyen i går om flystyrten i Kuala Lumpur, er Reidar den som kan oppdatere deg i detalj på hva som hendte, og på hvor bekymret han er, for flysikkerheten generelt og den forestående familieturen til København spesielt.  Kanskje det er best å avbestille?

Psykologi er et fag som handler om å snakke om det. Men er det sikkert at å snakke om det alltid er den beste løsningen? Kan det å snakke om det til og med gjøre vondt verre?